Projekt­ledning i samverkan

Två av Erfators projekt tävlar om priset Årets Stockholmsbyggnad

maj 18, 2022 | Nyheter

Den 7 juni utses vinnaren i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad och bland de tio nominerade bidragen som har chans att ta hem detta prestigefyllda pris finns två av Erfators projekt, Åkeshovs Arboretum och Förskolan Kastanjen. Juryns urval baserar sig på byggnadens arkitektur, hållbarhet, innovation och betydelse för Stockholm.

Vid upprustningen av Åkeshovs arboretum bistod Erfator Bromma stadsdelsförvaltning med projekterings- projekt- och byggledning. Parken bjuder nu in till lärande och utforskande längst slingrande stigar och hela 64 olika trädarter. Med nya biotoper har man också ökat den biologiska mångfalden och skapat en mer motståndskraftig natur.

Juryns motivering: ”Ett pedagogiskt grönt rum för utflykt och lärande har fått en efterlängtad upprustning och ökad biodiversitet. En plats för naturen i staden och en plats till stadens invånare i naturen. Ett sinnrikt och lärande utbyte”

Tre personer med reflexvästar och vita hjälmar ler mot kameran.

Åkeshovs Arboretum, fotograf Ulf Lundin

Vid nyproduktionen av Förskolan Kastanjen på Södermalm hade Erfator rollen som projektansvarig under etapp 1 på uppdrag av byggherren SISAB, Skolfastigheter i Stockholm.

Juryns motivering: ”Projektet visar förståelse för platsens förutsättningar genom att byggnaden samverkar med tomten och anpassar sig till terrängen. Förskolan är välgestaltad och byggd med fina och väl utvalda material. Det befintliga kastanjeträdet skapar grön rumslighet och bidrar till projektets identitet. Kvalitativ arkitektur i kommunal regi”

Röstningen är öppen för alla fram till den 18 maj på Stadsbyggnadskontorets hemsida:

Tre personer står på en byggarbetsplats.

Förskolan Kastanjen, fotograf Mattias Hamren