Projekt­ledning i samverkan

Alla nyheter

Stefan

Erfator växer med Stefan Kronman som blir ny VD för bolaget

25 mars 2024

Vi är väldigt glada över att stärka organisationen med en ny VD, säger bolagets Styrelseordförande Andreas Olofsson.

Två nya anställda

Erfator växer – välkomnar nya projektledare

21 mars 2024

Erfator är stolta över att meddela att vi utvidgat vårt team med två ytterligare projektledare: Christofer Anderson och Johan Jorild.

Vänföretat 2024 emblem

God jul och tack för i år!

22 december 2023

Även denna jul väljer Erfator att stödja Läkare utan Gränsers viktiga arbete, som räddar liv och lindrar nöd där det behövs mest. Sedan 1971 har organisationen bistått människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

Tornberget

Erfator vinner ramavtal med Tornberget

10 februari 2023

Erfator har tilldelats ett ramavtal med Haninges kommuns fastighetsförvaltningsbolag Tornberget avseende byggledning, projekt- och projekteringsledning, installationssamordning och besiktning.

Inomhus i en förskola

Erfator tecknar nytt ramavtal med SISAB

3 februari 2023

Erfator har fått ett förnyat förtroende från SISAB Skolfastigheter i Stockholm och tecknat ett nytt ramavtal avseende projekt-, projekteringsledning-, bygglednings- och installationssamordningstjänster i om-, till- och nybyggnadsprojekt.

Ställverk Käppalaverk

Nytt ställverk säkrar elkraftförsörjningen till Käppalaverket

20 december 2022

Erfator har förmånen att leda ett stort antal samhällsnyttiga projekt som skapar förutsättningar för tillväxt och motståndskraft i Stockholm och våra kranskommuner.

Ny anställd

Joakim Wistmar återvänder till Erfator

15 november 2022

Efter några års arbete i en beställarorganisation och som egen företagare längtade Joakim Wistmar tillbaka till konsultvärlden och projektledarrollen.

Ny anställd

Erfator växer med en Head of People & Culture

1 november 2022

Med högt satta ambitioner och tillväxtmål för de kommande åren förstärker nu Erfator organisationen med Derya Bastreri i den nya rollen som Head of People & Culture.

En föreläsning

Säkerhetskultur i fokus

16 september 2022

Säkerhetskultur och psykologisk trygghet var temat när Erfator tillsammans med Behaviour Design Group genomförde en workshop under den koncerngemensamma arbetsmiljöveckan.

Tre medarbetare på Erfator

Erfator förstärker projektorganisationen

14 september 2022

För att möta den fortsatt stora efterfrågan på kvalificerade projektledningstjänster inom bygg och fastighet och nå bolagets högt satta tillväxtmål välkomnar Erfator tre nya seniora medarbetare.

Sommar äng

Sommarhälsningar från vårt team

23 juni 2022

Vi närmar oss sommarledigheterna och från Erfator vill vi passa på att rikta ett varmt tack till alla våra kunder och samarbetspartners för en fartfylld vårtermin, full av intressanta projekt.

Daniel Söder

Daniel Söder får ny roll inom Erfator

13 juni 2022

Daniel Söder tillträder som ny affärschef för Erfator Projektledning i Stockholm. Han har varit anställd på bolaget sedan 2016 och har tidigare haft rollen som projektledare för nyproduktionsprojekt inom segmentet skolfastigheter. Daniel har även en bakgrund från projekt inom samhällsinfrastruktur.

Utsikt över slakthusområdet

Erfator deltar i utvecklingen av Slakthusområdet

25 maj 2022

En av våra främsta drivkrafter på Erfator är att skapa förutsättningar för att Stockholm ska vara Europas bästa huvudstad. Vi är därför glada över att ha fått förtroendet att vara med och leda förvandlingen av Slakthusområdet - från industriområde till en ny urban stadsdel med 3 000 bostäder och 14 000 arbetsplatser inom kontor, handel och service.

Erfators Arbetsprojekt

Två av Erfators projekt tävlar om priset Årets Stockholmsbyggnad

18 maj 2022

Den 7 juni utses vinnaren i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad och bland de tio nominerade bidragen som har chans att ta hem detta prestigefyllda pris finns två av Erfators projekt, Åkeshovs Arboretum och Förskolan Kastanjen.

Arlanda

Erfator framtidssäkrar Arlanda flygplats

25 april 2022

Med målet att rusta för framtidens resande och göra Stockholm Arlanda Airport till en smidigare och effektivare flygplats sker just nu en till- och ombyggnad av Terminal 5. Peter Julin från Erfator är projektchef för Bravidas installationsentreprenad i ett av de pågående utvecklingsprojekten, BK 11 – en bagagekulvert i två våningsplan som ska inrymma bagagesorteringsanläggningen för nya Pir G.

Stadshuset i Stockholm

Erfator vinner nytt ramavtal med S:t Erik Markutveckling

12 april 2022

Erfator Projektledning stärker sin position som strategisk projektpartner i huvudstadens expansiva stadsutveckling genom ett nytt ramavtal med det Stockholms stads ägda bolaget S:t Erik Markutveckling som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter.

MAGNUS HAMERSLAG

Magnus Hamerslag utses till VD för Erfator

5 april 2022

Magnus Hamerslag har utsetts till VD och styrelseordförande för Erfator Projektledning, ett uppdrag som han återvänder till då han även tidigare varit företagets VD mellan 2009–2011.

1 MSEK donation till UNHCR

1 MSEK doneras till UNHCR

8 mars 2022

Erfator tror starkt på att fred och en säker livsmiljö är en grundläggande mänsklig rättighet och det som händer i Ukraina just nu känns nästintill overkligt.

Bild på höghus längs vattnet och båtar i hamn

Nytt ramavtal med Botkyrka kommun

1 feb 2022

Erfator har vunnit ett nytt ramavtal och får förtroendet att i bistå Botkyrka kommun med tekniska konsulttjänster inom projektledning fastighet och byggarbetsmiljösamordning.

Äldre som jublar

Nytt ramavtal med Micasa Fastigheter

23 dec 2021

Stockholms befolkning växer och vi lever allt längre. Att erbjuda bostäder som är anpassade för äldre är därför en viktig fråga för stadens socialt hållbara utveckling.

Skola

Erfator bistår Gröna Skolfastigheter i nytt förskoleprojekt

21 dec 2021

Erfator har inlett ett samarbete med Gröna Skolfastigheter, ett samhällsbyggarföretag inriktat på förvaltning av skolfastigheter och projektutveckling av skolor för egen förvaltning.

sittbrygga

Ökad biologisk mångfald i Åkeshovs arboretum

16 sep 2021

Erfator har på uppdrag av Bromma stadsdelsförvaltning ansvarat för projekterings- projekt- och byggledning vid upprustningen av parken Åkeshovs arboretum i Bromma.

sittbrygga

Erfator och Trafikkontoret inviger en ny sittbrygga

21 jun 2021

Högsommarvärme väntar i Stockholm de kommande dagarna och vid Farsta gård har Trafikkontoret, Stockholms stad och Erfator invigt en ny härlig sittbrygga för allmänheten att svalka sig på.

parkinvesteringar i Stockholm

Erfator tecknar ramavtal för parkinvesteringar i Stockholm

10 jun 2021

Finns det något finare än sommar Stockholm och att kunna njuta av stadens gröna rum och stråk? På Erfator är vi stolta över att ha tecknat ett nytt ramavtal avseende byggledning av anläggningsentreprenader och parkinvesteringar för åtta av Stockholms stadsdelsnämnder.

Sverkerskolan i Uppsala kommun

Erfator tecknar ramavtal med Uppsala kommun Skolfastigheter

3 jun 2021

Erfator har i samarbete med branschkollegan Norconsult tecknat ett ramavtal avseende tekniska konsulttjänster för Uppsala kommun Skolfastigheter.

Förskolan Kaprifol utifrån

Från ödeläggande brand till spirande blommor – Erfator projektleder Förskolan Kaprifol

15 feb 2021

Det nya året har börjat på bästa sätt för barnen i Hässelby som till terminsstarten i januari 2021 har kunnat inviga en nybyggd förskola.

Huddingehallen utifrån

Erfator inleder ett samarbete med Huddinge Samhällsfastigheter

8 maj 2020

Erfator har fått uppdraget att vara med och utveckla det befintliga och kommande beståndet av skolor och förskolor, äldreboenden, frilufts- och idrottsanläggningar...

Framtidens kontor med trivsel i fokus

17 dec 2019

Det har nu gått ett år sedan Erfator flyttade in i sina nya kontorslokaler, högst upp i det kulturhistoriska Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm...

Elbil

Erfator övergår till elbilar

7 nov 2019

För tre månader sedan lanserade Erfator ett nytt miljöbilsprogram för företagets personal- och poolbilar med målsättningen...

Man

Från brev till tidskapsel och godisgömma

31 okt 2019

Ibland är vissa av kraven i projekten sötare än andra, något som Erfators projektledare Erkki Sievänen blev medveten om när han fick projektansvaret...

Medarbetare utanför Rödabergsskolan

Nyproduktionen av Rödabergsskolan har börjat

25 okt 2019

Rödabergsskolan i Vasastan ska under de kommande tre åren genomgå en förvandling och bli en 3-parallellig F-6-skola och en 5-parallelig 7-9-skola med plats för 1 040 elever...