Projekt­ledning i samverkan

Framtidens kontor med trivsel i fokus

dec 17, 2019 | Nyheter

Det har nu gått ett år sedan Erfator flyttade in i sina nya kontorslokaler, högst upp i det kulturhistoriska Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm. Resultatet av denna förändringsresa är en flexibel och digital arbetsmiljö, rustad för att möta nästa decennium.

Kontorsprojektet inleddes med en workshop där medarbetarna drog upp riktlinjerna för hur de nya lokalerna skulle utformas och designas. Projekt- och byggledningen sköttes sedan av Erfator med fokus på ändamålsenliga och trivsamma miljöer, samt aktivitetsbaserade zoner anpassade för olika typer av upplevelser. Stora datorskärmar installerades på arbetsplatser och i konferensrum för att underlätta papperslös hantering av ritningar och andra bygghandlingar.

Med flytten har Erfator lyckats mer än halvera sin lokalstorlek jämfört med det tidigare kontoret, som även det ligger i samma byggnad. Kontorsytan är fördelad över två våningsplan och högst upp i det som utgör toppen av det gamla bryggeriet har Erfator förvandlat en tidigare konstateljé till en unik rekreations- och möteslokal. Inspirerande och välkomnande, oavsett om det är kundmöten, utbildning, yoga eller AW med kollegorna som står på agendan.