Projekt­ledning i samverkan

Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium

Scandinavian XPO

I januari 2021 öppnar en ny nordisk mötesplats upp i anslutning Arlanda och i det stadsutvecklingsområde som kommer att bli Sveriges första flygplansstad – Airport City Stockholm.

Mötes- och eventarenan går under namnet Scandinavian XPO och kommer när den slår upp portarna att erbjuda en 40 000 kvadratmeter stor anläggning innehållande hotell, restauranger och en flexibel multianläggning för mässor, konferenser, event, konserter och idrottsevenemang.

Endast kreativiteten sätter gränserna och målsättningen att Scandinavian XPO med sitt strategiska läge ska attrahera både en nationell och internationell publik, samt inte minst besökare från övriga Nordiska huvudstäder som når mötesdestinationen på en timme.

Erfators uppdrag innefattar projektledning i etapp 1 av Scandinavian XPO vilket omfattar tillskapandet av mötes- och eventarenan med kapacitet för 8 500 gäster, samt till- och ombyggnationen av det befintliga hotellet som kommer att ha 421 hotellrum och konferensytor för upp till 1 500 gäster.

En grå byggnad omgivet av gröna fält.

Bilder: Arlandastad Holding AB.