Projekt­ledning i samverkan

Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium

QUALITY HOTEL ARLANDA XPO | RENOVERING OCH TILLBYGGNAD HOTELL

I början av 2021 gjordes en nyöppning av hotellet Quality Hotel Arlanda XPO, beläget fem minuter från Arlanda flygplats vid före detta Eurostop Arlanda i Märsta. Hotellet utgör en del av Scandinavian XPO – en ny internationell mötesplats och mässanläggning som ingår i stadsexpansionen Airport City Stockholm.

Quality Hotel Arlanda XPO

Illustration: ModArkitekter

I projektet har hotellet genomgått en omfattande renovering, samt tillbyggnad av ytterligare ett hotelltorn. Det nya hotelltornet är 41 meter högt och består av byggmoduler i 12 våningar med 205 helt färdiga hotellrum som lyftes på plats i hotellbyggnaden. Nio av våningarna består av hotellrumsplan medan de tre källarplanen används för logistik, teknik med mera. Byggmodulerna tillverkades i Överkalix och transporterades sedan till Arlandastad. Därefter monterades betongelement och hotellmoduler för att till sist färdigställas med beklädnad av fasader och tak.

Quality Hotel Arlanda XPO

Illustration: ModArkitekter

Med totalt 419 rum under samma tak som Scandinavian XPO kommer hotellets gäster inte att behöva gå ut för att komma till evenemangsytorna och man erbjuder även moderna konferenslokaler i direkt anslutning till Scandinavian XPO. Utöver detta erbjuds också restaurang, bar, gym och gamingroom.